Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Romain Dumas op weg naar een unieke prestatie? Le Mans winnen in drie verschillende klassen

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2017 12:21 • Print artikel

LE MANS - Romain Dumas won vorig jaar de 24 uur van Le Mans met de Porsche 919 Hybrid. De coureur werd echter uit het LMP1-programma van Porsche gezet en kan de titel dus niet verdedigen op het Circuit de la Sarthe. Toch kan de Fransman een unieke prestatie neerzetten.

2017 24U Le Mans


Dumas won zijn eerste LMP1-titel met Audi in 2010 en herhaalde dat dus vorig jaar met Porsche. In 2013 won hij echter al met de Porsche 911 RSR de 24 uur van Le Mans. Dit jaar komt de 39-jarige coureur in actie met Signatech Alpine in de LMP2. Daarmee kan de coureur de winst in drie klassen op zijn naam schrijven, wat een unieke prestatie is.

“Ja, dat is mijn doel, dat is waarom ik dit jaar besloot LMP2 te doen”, zegt de Signatech Alpine-coureur tegen Sportscar365. “Drie klassen winnen is uniek. Toen ik in de LMP1 zat, zei ik altijd dat het zo zwaar of zelfs zwaarder is om in de GTE te winnen. Omdat ik vijf keer een GT reed voor de winst. Dus ik wist dat het lastig was. Maar dit jaar kan ik ook zeggen dat LMP2 ook erg zwaar is. Wanneer je de competitie in de LMP2 ziet, zijn het echt professionele jongens, veel jonge - en wat oudere sterren, maar uiteindelijk is het een goed niveau.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS