Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Regerend Super Formula-kampioen Yuji Kunimoto wordt genoemd voor LMP1 van Toyota

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 maart 2017 18:44 • Print artikel

De regerend Super Formula-kampioen Yuji Kunimoto wordt genoemd als coureur voor de derde LMP1-bolide van Toyota tijdens de 24 uur van Le Mans. De Japanner testte al twee keer de Toyota TS050 Hybrid in Spanje, waar ook zijn landgenoot Ryo Hirakawa in actie kwam.
 
Op dit moment is allen Stephane Sarrazin voor de derde bolide aangekondigd. De Fransman werd eerder dit jaar vervangen door Jose Maria Lopez. De voormalig WTCC-coureur gaat een volledig seizoen in het FIA World Endurance Championship rijden, waardoor Sarrazin die vanaf 2012 in de LMP1 reed voor de Japanners, teruggezet werd. Volgens het Engelse Autosport evalueert het team uit Keulen nu Kunimoto en neemt daarna de uiteindelijke beslissing. De 26-jarige versloeg afgelopen jaar in de Super Formula de oud Audi- en kerverse Porsche-coureur Andre Lotterer.

Het lijkt erop dat de Japanner zijn titel in het Japanse kampioenschap gaat verdedigen, naast zijn activiteiten in de Toyota TS050 Hybrid. Dat betekent dat er alleen tussen de Super Formula en de voorbereidende FIA WEC-race in Spa een samenloop is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS