Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Rebellion Racing ziet kansen bij een eventueel vertrek van Porsche en Toyota, maar: "Ongelooflijk laat om.."

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 juli 2017 13:51

In de Duitse media gaat het gerucht rond dat Porsche mogelijk aan het einde van het jaar de stekker uit haar LMP1-project trekt en mogelijk voor de Formule 1 of Formule E kiest. Ondanks dat het merk uit Weissach een contract met de organisatie tot het einde van 2018 heeft. Mocht de winnaar van de 24 Uren van Le Mans vertrekken, dan is er een grote kans dat Toyota eveneens uit het FIA World Endurance Championship stapt. Dit jaar stapte Rebellion Racing over van de LMP1 naar de LMP2-klasse. Teambaas Bart Hayden ziet kansen, mochten de fabrikanten het kampioenschap de rug toekeren.



“Als Porsche en Toyota besluiten om te vertrekken, denk ik dat we dat waarschijnlijk snel gaan weten”, vertelde Hayden aan Sportscar365. “Waarschijnlijk aan het einde van augustus, wat ongelooflijk laat is om nog op knoppen te drukken. Je hebt auto’s als de Ginetta, die op dit moment in de ontwikkeling zitten. Dus het is niet zeker dat ze dan nog vooraan zitten om in te stappen. Ik denk dat het mogelijk moet zijn om de telefoon te pakken en met de jongens bij Ginetta te spreken en te zeggen: ‘Eigenlijk zijn we geïnteresseerd...’” Toch zei de Brit dat hij de stap pas wil maken als er ook anderen komen.

“Als Porsche en Toyota vertrekken en wij stappen erin, maar verder niemand anders, dan wordt een eventuele overwinning een hele lege overwinning”, aldus Hayden. “Dat is de reden dat er dus wel ontwikkeld moet worden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS