Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Racing Team Nederland test met Jan Lammers en Frits van Eerd: "Echt een serieuze raceauto"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 maart 2017 03:07 • Print artikel

Racing Team Nederland heeft de afgelopen drie dagen getest op het circuit van Aragon in Spanje. Het Nederlandse Le Mans-team dat dit seizoen in actie komt met Jan Lammers, Frits van Eerd en Rubens Barrichello. Lammers en Van Eerd maakten op de baan in Aragon veel kilometers met de Dallara P217 waarmee het team dit jaar deelneemt aan de 24 uur van Le Mans en de zes races tellende European Le Mans Series.

Racing Team Nederland

Na vijf testsessies op circuits in Frankrijk, Italië en Amerika, nam Racing Team Nederland deze week in Spanje deel aan de door bandenfabrikant Dunlop georganiseerde test op Aragon, het circuit op steenworp afstand van de stad Alcaniz.

“Dunlop heeft twee type slickbanden voor dit jaar ontwikkeld en beide type banden moesten op Aragon worden uitgeprobeerd,” lichtte teammanager Mark Koense toe. “Daarnaast hebben wij hier als team gewerkt aan het verder optimaliseren van de prestaties, de betrouwbaarheid en het algehele functioneren van de auto, zowel mechanisch en aerodynamisch als qua software. Bovendien was het doel om Frits zoveel mogelijk kilometers te laten maken.”

Racing Team Nederland

Frits van Eerd nam dan ook het grootste deel van de eerste twee testdagen voor zijn rekening. “De nieuwe LMP2-auto’s genereren veel downforce,” aldus de Le Mans-debutant. “Dat betekent vooral dat hoe hárder je ermee een bocht doorgaat, hoe beter de auto op de weg ligt. Die uitdaging vergt vertrouwen. En zodra je dat vertrouwen hebt opgebouwd, kun je er alsmaar sneller mee rijden. Ik ging dan ook twee dagen lang elke sessie weer iets harder. Dat geeft een goed gevoel.”

Ook Jan Lammers blikt tevreden terug op de driedaagse test. “We leren in dit stadium heel veel, als team en als rijders. Dan is het super als je zoveel kunt rijden als wij de afgelopen dagen gedaan hebben. Ik vind het prachtig om te zien hoe Frits alsmaar vooruitgang boekt en zelf beleef ik ook veel plezier aan het rijden, want een 2017-spec LMP2 is écht een heel snelle, serieuze raceauto.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS