Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Racen tegen Alonso een droom die uitkomt: "In mijn tienerjaren samen met Carlos Sainz Jr. in videospel al tegen hem geracet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2018 11:05 • Print artikel

Fernando Alonso debuteert dit jaar in het FIA World Endurance Championship. Voor sommige coureurs in het kampioenschap komt daarmee een droom uit: de kans om het gevecht aan te gaan met één van de beste F1-coureurs in de wereld. Dat geldt ook voor Gustavo Menezes die het in de LMP1 van Rebellion gaat opnemen tegen de Spanjaard in de Toyota TS050 Hybrid.

Gustavo Menezes


De 23-jarige coureur, die in het verleden voor Van Amersfoort Racing uitkwam, debuteert dit jaar bij het Engels/Zwitserse team, nadat hij de afgelopen twee jaar met Signatech Alpine in de LMP2 reed. De 23-jarige Amerikaan was slechts twaalf jaar toen Alonso zijn tweede wereldtitel in de Formule 1 binnenhaalde, maar dit jaar debuteren ze beiden in het FIA WEC. Voor de Amerikaan is het een droom die uitkomt om tegen de Spanjaard te racen.

"Het gaat behoorlijk onwerkelijk zijn om tegen Fernando te vechten," zei Menezes tegen het Amerikaanse Sportscar365. "Ik herinner mij hoe ik ergens halverwege mijn tienerjaren mijn zomer met Carlos Sainz Jr. besteedde. We speelden continu Formule 1-videospellen. Één van ons was altijd Sebastian Vettel en de andere was Fernando Alonso. Het is fantastisch voor het kampioenschap dat er grote namen zoals die van Alonso komen en er is geen twijfel over het kaliber van Fernando. Maar zodra die helm opgaat en het vizier naar beneden gaat, dan is hij gewoon een coureur die ik wil verslaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS