Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche zet wereldkampioen in als reservecoureur

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 mei 2017 15:52

De wereldkampioen in het FIA WEC Marc Lieb is reservecoureur voor de LMP1s van Porsche voor de 24 uur van Le Mans. LMP1-directeur van Porsche Andreas Seidl heeft bevestigd dat de 36-jarige toegevoegd is aan het team voor de race op het Circuit de la Sarthe.

Formule 1 2017 24 uur Le Mans


“Zoals we weten, officieel zoals in de regels, kun je geen reservecoureur hebben”, legt Seidl uit aan Sportscar365. “Het is technisch niet toegestaan. Maar het is duidelijk dat we een sterke jongen hebben in de achtergrond die kan inspringen als er iets gebeurt in de Le Mans-week. Opnieuw, het is aan de stewards om te beslissen of het toegestaan wordt of niet.” Lieb krijgt zijn eerste kilometers in de 2017 Porsche 919 Hybrid op het circuit Motorland Aragon.

“We zetten hem in Aragon in de auto voor wat stints om hem opnieuw klaar te hebben”, zegt de directeur. Het is ook fantastisch van zijn kant om beschikbaar voor ons te zijn. Hij heeft een nieuwe job bij Porsche en is daar erg druk mee. Maar hij kent de weg rond Le Mans, dus is het een perfecte oplossing voor ons.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS