Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche verlengt contract met Manthay Racing voor het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 juni 2016 15:51

In de aanloop naar de 24 uur van Le Mans heeft Porsche haar contracten verlengd met de teams van Manthay Racing en Core Autosport. De verlenging volgt op een jarenlange samenwerking.

Met het team van Manthay Racing won Porsche de titel in 2015 van het FIA WEC bij zowel de fabrikanten, constructeurs als teams. Daarnaast behaalde Core Autosport drie GT-titels in het Sportscar Championship in Noord-Amerika. Over de verlenging van het contract reageert het hoofd van Porsche Motorsport Dr. Frank-Steffen Walliser bij het tekenen van de contracten: “met de 24 uur van Le Mans hebben we een speciaal evenement gekozen om de contract met onze belangrijkste GT-motorsport partners officieel en op een goed moment te verlengen. Met Manthay Racing en Core Autosport gaan we door met onze nauwe banden met 2 van de beste teams die campagne voeren in onze GT-voertuigen. Samen hebben we veel bereikt in de recente jaren en we willen zelfs meer bereiken in de toekomst.

Manthay Racing moet zich op het FIA WEC gaan richten en Core Autosport op het SportsCar Championship in de Verenigde Staten van Amerika en Canada. Nicolas Raeder zegt over de verlenging: “We zijn trots dat Porsche de komende jaren achter ons team staat en ons vertrouwd om deel te nemen in het WEC namens Porsche Motorsport.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS