Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche test met nieuwe specificatie van de LMP1: "Slechts kleine problemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 februari 2017 12:42 • Print artikel

Porsche heeft haar eerste test met de 2017-versie van haar LMP1-bolide op Motorland Aragon afgerond, in voorbereiding op het aankomende seizoen van het FIA World Endurance Championship. In totaal werd in vijf dagen tijd meer dan zevenduizend kilometers gereden met de Porsche 919 Hybrid. Alleen hield mist gedurende de nacht het Duitse merk op sommige momenten tegen. Alle zes coureurs kwamen voor het merk uit Weissach in actie, waaronder de kersverse coureurs Earl Bamber, maar ook Nick Tandy en Andre Lotterer.

Porsche

“De focus was verdeeld tussen ontwikkelingswerk en endurance”, reageerde hoofd raceengineer Stephan Mitas. “Er waren slechts kleine problemen, waaronder mist, gedurende de geplande nachtsessies. De test werd daarom verlengd met twee dagen, waarbij wij ons op de baan voegden bij Toyota.”

“De condities waren over het algemeen goed. Droog en zonnig gedurende de dag en een hoge luchtvochtigheid en mist in de avonden. De belangrijkste focus was het keuren van de 2017-specs voor Silverstone en Spa, betrouwbaarheid, setup en het testen van de banden. Het was voor de eerste keer, een erg positieve test met de volledige 2017-specs op de baan. Voorbereiden voor Silverstone en nog veel huiswerk te doen voor Le Mans.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS