Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche start test met bijna compleet nieuwe LMP1-bolide: "70 tot 80% van de componenten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 december 2016 12:16 • Print artikel

De prijzen van het FIA World Endurance Championship zijn net uitgereikt en Porsche begint alweer de voorbereidingen op het seizoen 2017. De test met de nieuwste versie van de Porsche 919 Hybrid moet nog deze week gaan plaatsvinden op Porsche’s eigen testbaan in Weissach. Waarna het Duitse merk afreist naar het Spaanse Aragon voor een uitgebreide test. De line-up voor 2017 maakte Porsche vorige week bekend.

Porsche logo

“70 tot 80% van de componenten gaan voor de eerste keer de baan op”, waarmee teambaas Andreas Seidl bevestigt dat de nieuwe versie van de LMP1-bolide nog niet de laatste voor 2017 is. Pas in februari van het aankomende jaar gaat er getest worden met de volledige geüpdate auto. Er wordt weinig van de 2016-versie van de auto behouden, met uitzondering van de monocoque-chassis.

“Bijna alles is nieuw rond de monocoque”, legde de teambaas uit over de auto die in maart officieel onthuld gaat worden. De enige resterende tegenstander van Porsche in het WEC, Toyota gaat haar versie van de Toyota TS050 Hybrid begin januari onthullen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS