Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche pakte een dominante overwinning; koppelingsproblemen voor Ho-Pin Tung + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 september 2017 08:25 • Print artikel

MEXICO-STAD - Porsche heeft een dominante overwinning gepakt in de 6 uur van Mexico. Tijdens de in Mexico-Stad verreden race, meetellend voor het FIA World Endurance Championship, pakte het Duitse merk een n-tweetje. Timo Bernhard, Brendon Hartley en Earl Bamber mochten de gang naar de hoogste trede op het podium maken.

Porsche FIA WEC

Het Porsche-drietal beheerste de wedstrijd vanaf de start. Hartley die de start voor zijn rekening nam, breidde de leiding in startfase van de race uit op Nick Tandy, die meer tijd verloor door vanwege een drive-through-penalty. Deze kreeg de Porsche-coureur voor het te hard rijden door de pitstraat. Niet dat de andere Porsche geen pech kende, want tijdens de stint van Bamber moest de brandstofstroomsensor vervangen worden, waardoor er een tiental seconden verloren werd. In de laatste tien minuten moesten de beide bolides nog wel binnenkomen voor een snelle brandstofstop, terwijl de dreigende wolken boven het Mexicaanse circuit hingen. Uiteindelijk reed Bernhard met 7,141 seconden voorsprong op wereldkampioen Neel-Jani als eerste over de finish.

De beide Toyota TS050 Hybrids waren wederom niet in staat om de snelheid van de Porsches te volgen. De bolides kwamen zelfs op een ronde achterstand terecht. Met de overwinning hebben Bernhard, Hartley en Bamber in de strijd om de wereldtitel de voorsprong uitgebreid op Toyota-coureurs Sebastien Buemi, Anthony Davidson en Kazuki Nakajima.

In de LMP2 pakte Vaillente Rebellion haar eerste overwinning in deze klasse. Bruno Senna kwam als eerste over de finish, ondanks een spin in de slotfase van de race. De Braziliaan kwam 26,091 seconden voor de Signatech Alpine over de finish met Nicolas Lapierre achter het stuur. Met 90 minuten op de klok leek Ben Hanley op weg naar de voerwinning, maar hij verloor de leiding tijdens de laatste pitstop. Waar de Rebellion slechts voor Brandstof binnenkwam, werd een volledige stop bij de Manor van Hanley uitgevoerd.

Voor het team van Ho-Pin Tung was het een wedstrijd om snel te vergeten. De Jackie Chan DC Racing Oreca kreeg tijdens het 2e uur versnellingsbak problemen. Voor Tung, Oliver Jarvis en Thomas Laurent was niet meer dan de negende positie weggelegd.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS