Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche mogelijk met drie bolides naar de 24 uur van Le Mans 2018: "Het ziet er veelbelovend uit"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 september 2017 06:12 • Print artikel

Porsche gaat mogelijk een derde fabrieksauto inzetten tijdens de 24 Uur van Le Mans in de GTE-Pro. Zo laat motorsportdirecteur Dr. Frank-Steffen Walliser weten. De Duitse fabrikant kijkt wat men kan doen qua middelen, na het beëindigen van het LMP1-porgramma. Hierdoor kan men een extra inspanning plegen met haar GT-programma.

Porsche GT

“Het is iets wat we besproken hebben, maar nog niet besloten. Misschien doen we dat”, aldus Walliser tegenover Sportscar365. “De kans om een extra auto te hebben, is in Le Mans groter dan in andere races.” Aan het einde van het seizoen heeft Porsche door haar vertrek uit de LMP1 een surplus aan coureurs. Deze coureurs, waaronder Nick Tandy en Earl Bamber, die veel ervaring in de GTs hebben met het merk, kunnen ingezet worden. Toch wil de Porsche-directeur nog geen mogelijke toevoeging bevestigen aan haar groep van GT-coureurs. Op dit moment bestaat het team uit een 14 rijders. Op dit moment worden een aantal gebieden voor uitbreiding bekeken", zo vertelt de directeur van de GT-divisie. De Raad van Bestuur moet echter nog toestemming geven.

“We hebben een voorstel op tafel liggen en wat ideeën hoe we onze GT-activiteiten kunnen versterken”, zegt Walliser. “We blijven sterk in het WEC, omdat dat erg belangrijk is. Ook werken we aan een echte lange termijn-strategie om het goed te plannen. We kijken zeker ook naar alle GT3-categorieën, omdat er veel goede races zijn. We willen dat wat meer benadrukken. Niets is afgerond, maar het is duidelijk dat we die kant op gaan. Het ziet er goed en veelbelovend uit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS