Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche laat haar tanden zien en domineert met n-tweetje wederom in Austin Texas + UITSLAGEN

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 september 2017 07:18 • Print artikel

Porsche heeft haar overmacht wederom getoond tijdens de vrije trainingen voor de Lone Star race meetellend voor het FIA World Endurance Championship. Het Duitse merk legde in Austin beslag op de eerste twee posities. Tijdens de eerste training reed Earl Bamber in de Porsche 919 Hybrid naar de snelste tijd. In de tweede sessie was het Neel Jani die in de auto met startnummer 1 de rapste was.Jani zette de snelste tijd van de dag neer met 1.45,860, waarmee hij meer dan een halve seconde sneller was dan Bamber in de ochtendsessie. De Kiwi reed s morgens naar een tijd van 1.48,124. De snelste Toyota moest bijna een seconde toegeven op de snelste Duitse bolide. Kamui Kobayashi kwam niet verder dan een tijd van 1.46.819. Buemi zat er met een tijd van 1.48,584 met de Toyota TS 050 Hybrid nog verder van de Porsches af.

De twee Rebellion Racing Orecas stonden na de tweede sessies bovenaan op de tijdenlijst. Bruno Senna was de snelste coureur van het Engels/Zwitserse team met 1.54,601. Daarmee was de Braziliaan ongeveer drie tienden sneller dan collega Mathias Beche. Alex Lynn die al vroeg in de sessie snel was kwam niet verder dan de derde plek met de G-Drive Oreca.

Nadat de Ford GTs in de ochtendsessie het snelste waren, liet Nicki Thiim zich gelden in de GTE-Pro met een tijd van 2.04,023. De Aston Martin-coureur was daarmee zeven honderdsten sneller dan Harry Tincknell in de Ford GT. In de ochtend zette Stefan Mucke de snelste tijd neer, gevolgd door Andy Priaulx. In de GTE-Am zette Aston Martin de toon met de snelste tijd in beide sessies door voormalig F1-coureur Pedro Lamy.

Uitslag 1e vrije trainingUitslag 2e vrije training


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS