Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche fabriekscoureur Nick Tandy gaat ervaring opdoen in de LMP2

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 februari 2015 07:34

De nieuwe Porsche LMP-coureur Nick Tandy gaat aan zes van de acht ronden van het FIA World Endurance Championship deelnemen met KCMG. De Brit komt daar uit met de nieuwe LMP2-bolide van Oreca. De coureur die aan zijn derde seizoen als fabriekscoureur van het merk uit Stuttgart begint, start tijdens de eerste race van het kampioenschap in Silverstone voor het team uit Hong Kong. Na Spa en Le Mans keert hij terug naar het Chinese team, omdat hij dan verplichtingen voor Porsche heeft.

Nick Tandy gaat de Oreca 05 delen met Richard Bradley en Matt Howson, die het afgelopen jaar twee races wonnen in de LMP2 voor KCMG. “Porsche stelde voor om meer prototype ervaring op te doen en samen legden we het contact met KCMG. Gelukkig waren we in staat om iets te vinden rond mijn programma in het Tudor United SportsCar Championship.” In de Verenigde Staten komt de snelle coureur uit voor het Porsche GT Le Mans Team.

“Het is een sterke lineup, het team is goed en we verwachten een snelle auto van Oreca”, Laat teambaas Paul Ip weten over zijn formidabele line-up van zijn team. Het oorspronkelijke plan was om Nick Tandy vijf races na Le Mans te laten rijden, maar Paul Ip laat weten dat zijn kersverse coureur ook geďnteresseerd was in zijn thuisrace in Silverstone.

De enige clash die Nick Tandy met het Tudor United SportsCar Championship heeft is de race in Austin. Een coureur voor de overige races als vervanger voor Nick Tandy moet KCMG nog aankondigen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS