Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche erkent dat ze de underdog zijn: "Wij hebben een enorme stap gemaakt, maar Toyota heeft zelfs..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juni 2017 08:17 • Print artikel

Porsche LMP1-directeur Andrea Seidl denk dat zijn team het tijdens de 24 uur van Le Mans met name van haar operationele en strategische kracht moet hebben om de snellere Toyota TS050 Hybrids aan te pakken. Rivaal Toyota pakte tijdens de testdag de eerste drie plekken en was meer dan drie seconden sneller dan de Porsche 919 Hybrid. Ook tijdens de eerste kwalificatie van woensdagavond stond Toyota bovenaan de tabellen.

2017 24U Le Mans


“Het ziet er hier dit jaar uiteindelijk, uitdagend voor ons uit voor wat betreft de snelheid. Dus moeten we ons richten op onze operationele en strategische kracht”, aldus de Duitser tegen Sportscar365. “We denken dat we met alle het testen, een goede raceauto hebben. We hebben veel ervaring met dit pakket, omdat we ons alleen richten op dit pakket. Dus moeten we elke afzonderlijke minuut van deze race vechten en zien hoe het gaat.” Volgens Seidl is het lastig om te zeggen of dit jaar een van de ‘moeilijkste’ Le Mans-versie wordt, maar hij erkent dat Toyota een enorme stap heeft gemaakt.

“We hebben een enorme stap gedurende de winter met onze auto gemaakt”, vertelde Seidl. “Toyota maakte, voor dit moment, tenminste voor Le Mans, zelfs een grotere stap. Dat is onderdeel van het spel. Maar we zitten nog in het gevecht.”

Top 10 Gasbarbeques. Barbequeshop heeft nu 15% korting op accessoires met deze promotiecode: ' VADERDAGBBQ17'

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS