Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche domineert wederom de kwalificatie met 1-2tje; Ho-Pin Tung naar plek 3 in Austin + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 september 2017 08:51 • Print artikel

Porsche heeft de volledige eerste startrij in beslag genomen voor de 6 uur van de Circuit of the Americas. In Austin zorgde een laatste snelle ronde van Nick Tandy ervoor dat de Porsche 919 Hybrid #1 vanaf de eerste plek vertrekt.Een eerdere ronde van Tandy werd nog afgenomen door het overschrijden van de baanlimieten, maar in de slotfase van de kwalificatie zette de Brit alsnog een goede tijd neer. Samen met Neel Jani kwam de Porsche-coureur op een gemiddelde tijd uit van 1.44,741. Het tweetal was daarmee 0,253 seconden sneller dan Earl Bamber en Timo Bernhard. Voor het merk uit Weissach was het daarmee alweer de tweede 1-2 op rij in de kwalificatie. Toyota kon het tempo wederom niet volgen. De Japanse bolide met het nummer 8 moest 1,6 seconde toegeven.

In de LMP2 was het de tweede pole position op rij voor Sigantech Alpine Matmut. Nicolas Lapierre en Andre Negrao zette een gemiddelde tijd neer van 1.52,024. Daarmee was het tweetal 0,251 seconde sneller dan de Rebellion Oreca #13. De Jackie Chan DC Racing Oreca #38 van onder andere Ho-Pin Tung werd derde.

Kwalificatie LMP1 en LMP2, 6 uur van de Circuit of the AmericasMis hem niet! De extra trekking van de Staatsloterij. Check HIER voor meer informatie!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS