Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche als leider uit de nacht van Le Mans, stunt Ho-Pin Tung: 2e algemeen na Toyota-drama

Uitgegeven door Miguel Bosch • 18 juni 2017 07:17 • Print artikel

Een nieuwe dag in Le Mans is aangebroken. Een dag die Porsche als leider ingaat. De Duitsers rijden de nacht uit zonder druk van wie dan ook, nu Toyota na het drama rond middernacht zo goed als uitgeschakeld is. Ho-Pin Tung gaat met Jackie Chan DC Racing aan de leiding in LMP2 en ligt op de tweede plaats in het algemene klassement. De Velpenaar mag bij pech voor Porsche hopen op winst.Zonder druk van welke andere LMP1 dan ook kan de nummer 1 Porsche 919 van Nick Tandy, Neel Jani en André Lotterer het rustig aan doen. Waar de bolide op zaterdag nog veel moeite moest doen om de leidende Toyota’s bij te houden, rijdt het nu op cruise-control rond. De eerstvolgende LMP1 is de Porsche-zusterauto op de tiende plaats, op een achterstand van 17 ronden. Earl Bamber in de nummer 2 Porsche moet echter wel alle zijlen bijzetten om uit handen van de enige overgebleven Toyota te blijven. De LMP2's zijn geen bedreiging voor de leidende Porsche: Het gat is 13 ronden en het tempo van de lagere klasse te laag om een aanval op Porsche te kunnen wagen.

Ho-Pin Tung heeft zijn weg naar de leiding in LMP2 gevonden nadat Rebellion Racing tegen problemen aanliep. De Jackie Chan DC Racing-coureur en teamgenoten Thomas Laurent en Oliver Jarvis zijn na kleine foutjes op zaterdag ongeschonden door de nacht gekomen, waar Rebellion tijd verloor met onder andere problemen met de koppeling.Racing Team Nederland rijdt op plaats 14 in LMP2 rond. Het team rondom Nederlanders Jan Lammers en Frits van Eerd en de Braziliaan Rubens Barrichello heeft na een lastig begin van de race inmiddels de wind in de rug. Op de gebruikelijke problemen en een reparatie uit voorzorg na, loopt alles op rolletjes.

Minder goed loopt het bij de overige twee Nederlanders in de race, Rik Breukers en Jeroen Bleekemolen. De tijd die zij in de beginfase verloren is te groot om nog een rol van betekenis te spelen. Bleekemolen is met Keating Motorsports voorlaatste in de LMP2-klasse, Breukers in de Ligier van ARC Bratislava laatste.

Het veld in de GTE-Pro-klasse zit nog altijd extreem dicht bij elkaar. Na 250 ronden bevindt de top 3 zich binnen enkele seconden. De Aston Martin van Jonny Adam, Darren Turner en Daniel Serra leidt het GT-treintje, op de hielen gezeten door de nummer 63 Corvette en nummer 91 Porsche.Dries Vanthoor houdt in de GTE-Am de Belgische eer hoog. De Vlaming gaat sinds zaterdagavond in de Ferrari 488 GTE van JMW Motorsport aan de leiding.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS