Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Porsche 919 Hybrid domineert de eerste vrije training in Mexico, Toyota kan tempo niet volgen + UITSLAG

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 september 2017 07:27

MEXICO-STAD - Andre Lotterer was de snelste tijdens de eerste vrije training voor de 6 uur van Mexico. In de eerste vrije training van de race meetellend voor het FIA World Endurance Champioship legde Porsche beslag met de 919 Hybrid op de eerste twee posities. De Duitser zette uiteindelijk een tijd neer van 1.27,026 en was daarmee de leidende bolide in het wereldkampioenschap 0,649 seconden te snel af.



De beide Toyota’s konden het tempo van de Duitse bolides niet volgen. De eerste Toyota TS050 Hybrid was meer dan een seconde langzamer dan Lotterer. In de LMP2-klasse zette Signatech Alpine de snelste tijd neer. Gustavo Menezes en Nicolas Lapierre zette snelle tijden neer, maar het Menezes die de 1.34,556 en het interne gevecht met twee tienden van een seconde won. In de GTE-Pro zette James Calado de snelste tijd neer met de Ferrari 488 GTE. Terwijl Matteo Cairoli dit in de GTE-Am deed met de Dempsey Proton Racing Porsche 911 RSR.

In een training die begon met volledig natte condities, maar opdroogde in de slotfase, waren geen grote incidenten. De bolide van Jackie Chan DC Racing, waarin Ho-Pin Tung in actie komt, had problemen met de dynamo.

Uitslag 1e vrije training 6 uur van Mexico


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS