Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Pietro Fittipaldi vervangt Renger van der Zande tijdens FIA WEC-races op Spa-Francorchamps en Fuji

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 maart 2018 20:20 • Print artikel

Pietro Fittipaldi valt in voor Renger van der Zande tijdens de 6 uur van Spa en Fuji. De Nederlander kan de wedstrijd, meetellend voor het FIA World Endurance Championship niet rijden, omdat hij verplichtingen heeft in Amerika.

Pietro Fittipaldi

Daardoor neemt de kleinzoon van Emerson Fittipaldi zijn plaats in tijdens deze twee races, naast Ben Hanley en Henrik Hedman in de BR Engineering BR1 Gibson van DragonSpeed. Recent kwam de Braziliaan al in actie met een LMP1 in de rookietest in Bahrein. Daar reed Pietro Fittipaldi in de Porsche 919 Hybrid, omdat hij de Formula V8 3.5 Series won.

Renger van der Zande heeft verplichtingen in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship waarin hij voor Wayne Taylor Racing uitkomt. Dat de Nederlander Spa moest missen was al bekend toen hij werd aangekondigd als coureur voor DragonSpeed. Dat Van der Zande nu ook Fuji moet missen, komt omdat de race is verplaatst vanwege Fernando Alonso. De 6 uur van Fuji viel eerst samen met Alonso's F1-programma. De consequentie hiervan is dat de Petit Le Mans nu samenvalt met de Japanse FIA WEC-race.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS