Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Organisatie 24 uur van Le Mans reageert op keuze Peugeot

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 oktober 2017 17:23 • Print artikel

De afgelopen periode was de ACO, de organisator van de 24 uurs van Le Mans in gesprek met Peugeot. ACO en het FIA World Endurance Championship probeerden het Franse merk terug te halen naar het kampioenschap. Peugeot lijkt zich nu te gaan richten op een WRX-programma in plaats van een terugkeer naar het endurace-racen. Wederom een tegenvaller voor de Franse organisatie en de FIA, die eerder al een afscheid van Audi en de aankondiging van het vertrek van Porsche aan het einde van dit jaar om de oren kregen.

null


"De Automobile Club de l' Ouest heeft vernomen dat Peugeot besloten heeft zijn programma te intensiveren in een andere serie dan endurance", aldus de ACO in een verklaring. "We kunnen niet anders dan dit accepteren en Peugeot in de komende jaren het belang van onze tak van motorsport te bewijzen, evenals de juistheid van de richting die we hebben gekozen op het gebied van budgetplafonds en technologie. Dat zal door andere fabrikanten en andere teams die met ons samenwerken Peugeot worden aangetoond."

"We volgen onze strategie rond een toegankelijke blauw-riband-categorie met budgetten die veel kleiner zijn dan de budgetten die de afgelopen jaren nodig waren: deze groeiden exponentieel, zoals in het verleden vaak het geval was vanwege de betrokkenheid van verschillende fabrikanten. We zullen ons aanpassen aan deze natuurlijke cyclus en zullen gepaste actie ondernemen. Meer dan ooit is onze aanpak constructief en we zijn actief bezig om de aantrekkingskracht van endurance te vergroten in een veranderende mondiale context."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS