Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Onroak Automotive op schema met nieuwe LMP2-bolide: "Aerodynamica cruciaal"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 januari 2016 07:32

Vanaf 2017 is Onroak Automotive een van de fabrikanten, die LMP2-bolides mogen leveren. Inmiddels heeft het Franse merk de eerste test van het nieuwe prototype in de windtunnel achter de rug. Tevens heeft de fabrikant de naam bekend gemaakt van de auto die volgend jaar op het circuit te bewonderen is. De nieuwe bolide krijgt de naam Ligier JS P217. Deze nieuwe auto wordt in samenwerking met EXA, waarmee Onroak Automotive ook de Ligier JS P3 heeft ontwikkeld, gemaakt.

Onroak Automotive

De Franse constructeur heeft de windtunneltest uitgevoerd met een schaalmodel, dat op 40% gemaakt is van het toekomstige origineel. “De fase van validatie van de aerodynamica is altijd cruciaal in het ontwerp van een nieuwe sportsprototype”, vertelde de verantwoordelijke voor de ontwikkeling bij het bedrijf Nicolas Clémençon. De CFD-studies en het werk in de windtunnel complementeren elkaar erg goed en stellen ons in staat om de maximale hoeveelheid aan data te analysen, waardoor we de maximale oplossing kunnen valideren.”

De tests in de windtunnel gaan verder op het moment dat de componenten op ware grote worden geproduceerd en het testen op de baan begint. De verwachting is, dat dit rond de zomer gaat plaatsvinden. Naast Onroak Automotive ontwikkelen ook Oreca, Riley-Multimatic en Dallara een LMP2-bolide. Deze vier merken zijn door de FIA, ACO en IMSA geselecteerd om exclusief een auto te ontwikkelen.

KADO-TIP: De Anti Slipcursus kado geven! Gaaf verjaardagskado of leuk om voor Valentijnsdag te geven! Klik op de banner voor alle informatie!


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS