Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Omgekeerde wereld? LMP2-bolides halen hogere snelheid dan LMP1 Toyota en Porsche op rechte stukken Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 juni 2017 14:11

Tijdens de testdag op het Circuit de la Sarthe, in de aanloop naar de 24 Uren van Le Mans, lieten de LMP2-bolides zien dat ze aanzienlijk sneller zijn dan vorig jaar. De tijden van de nieuwe generatie bolides zijn zo’n acht seconden sneller per ronde dan de auto’s waarmee vorig jaar nog werd gereden.

bykolles lmp1

De LMP1 met de hoogste topsnelheid was de ByKolles met 336 km/u. Daarmee was zij slechts vierde in het veld. De hoogste topsnelheid ging naar de Villorba-Corsa Dallara met een een topsnelheid neer van rond de 341 km/u. De snelste rondetijd kwam van Kamui Kobayashi in de Toyota TS050 Hybrid met een tijd van 3.28,146. Toch kwam de Japanse bolide met een snelheid van rond de 330 km/u niet verder dan een 14e positie. Volgens Nelson Panciatici van Signatech Alpine is het leven van de LMP2-coureur een stuk makkelijker geworden, omdat de GTE-bolides makkelijker op het rechte stuk zijn in te halen.

signatec alpine

“Het is een stuk makkelijker om ze in te halen, omdat we veel sneller dichterbij komen. Onze topsnelheid is veel hoger dan vorig jaar”, vertelde de Fransman aan het Engelse Autosport. “Nu pakken we ze steeds vaker. Dat moeten we ook beheersen. Maar als we achter een GT-auto zitten, is het een stuk makkelijker om mee om te gaan.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS