Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Toyota bevestigt deelname aan FIA WEC: "Ik hoorde de mensen juichen voor Toyota"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 december 2017 10:55 • Print artikel

Toyota maakte in Abu Dhabi na afloop van het seizoen bekend dat het merk in 2018/19 actief is in het FIA World Endurance Championship. Een officiële aankondiging bleef tot nu toe uit, maar het Japanse merk heeft nu een statement uitgegeven waarin men haar deelname aan de LMP1-klasse van het kampioenschap bevestigt. De officiële details van haar deelname zoals de bevestiging van de coureurs vindt op een later tijdstip plaats.

Toyota 24U van Le Mans

“Meer dan 100 jaar zijn sinds de geboorte van de automobiel voorbijgegaan”, zei Toyota Motor Corporation-president Aiko Toyoda. “Wanneer we de tijden benaderen van de ongelofelijke verandering door de elektrificatie, automatisering en andere ontwikkelingen, ben ik enorm vastbesloten dat de auto’s de volgende 100 jaar ook een plezier zijn.”

“Sinds 2012 hebben de uitdaging van het FIA World Endurance Championship, waaronder de 24 uur van Le Mans, op ons genomen met de auto’s die voorzien zijn van hybride technologie. Natuurlijk hebben we deze uitdaging altijd aangepakt met de wens om sneller te rijden dan elke andere auto en om te winnen. Onze auto hebben ondanks dat, onze wens om meer dan dat te zijn.”

“Niet alleen willen we de omgevingsprestaties verhogen wat betreft brandstof-efficiency en dergelijke, we hebben ook een sterke wens om hybride auto’s te creëren die coureurs het gevoel geven dat racen plezier is en dat is waardoor zij erbij willen blijven.”

“Dit jaar ging ik voor het eerst naar Le Mans en hoorde de mensen juichen voor Toyota. Ik hoorde ook veel mensen zeggen dat ze Toyota graag willen zien met een hybride sportwagen zoals onze auto’s in de race. Ik wil ook, dat wij zo’n auto gewoon produceren en ik denk dat het helpt om auto’s ook de komende 100 jaar plezier te laten geven.”

“Dit jaar waren onze auto’s extreem snel op het asfalt van Le Mans, maar ze waren niet in staat om snelheid te combineren met de kracht om het uit te houden in de 24 uur. Dat terwijl wij auto’s willen leveren aan onze klanten die willen instappen en rijden, ik realiseer me goed dat we een lange weg te gaan hebben.”

“Het is enorm zonde dat onze rivaal (Porsche en Audi) gestopt is in het aanzetten tot het brengen van technologieën naar Le Mans. Toch, het FIA World Endurance Championship, waar auto’s uit verschillende categorieën tegelijkertijd racen, en in het bijzonder in Le Mans, waar het gevecht 24 uur doorgaat, nog steeds de optimale plaats is om het bereiken van ons doel om auto’s de komende 100 jaar leuk te maken.”

“De nog betere auto’s die Toyota nastreeft worden gecreëerd via de extreme omgeving van de motorsport. Dat is exact waarom wij vasthoudend zijn om in de motorsport te blijven, zonder dat de goede en slechte economische tijden invloed op ons heeft.”

“Toyota Gazoo Racing gaat door om volgend seizoen opnieuw te gaan racen in deze competitie. En vanaf hier, zodat we in staat zijn om onze klanten auto’s te leveren die plezierig zijn om te rijden en auto’s die maar door wil laten gaan. We gaan door met het bouwen van onze vaardigheden en de technologie die tot nu toe is vergaard. We zijn blij om ieders support te mogen ontvangen. Enorm bedankt.”MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS