Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Renger van der Zande debuteert in een LMP1-bolide in het FIA World Endurance Championship!

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 februari 2018 21:03

Renger van der Zande is als derde en laatste coureur aangekondigd bij het LMP1-team van DragonSpeed. Daarmee debuteert de Nederlander bij het team dat dit jaar in het FIA World Endurance Championship uitkomt met de BR1-Gibson. De coureur, die recent tijdens de Daytona 24 Uur nog naar pole position reed, krijgt Henrik Hedman en Ben Hanley als teamgenoten aan zijn zijde in het superseizoen van het FIA WEC.



“Trots om aan te kondigen dat ik in 2018 in het FIA WEC ga rijden met DragonSpeed. Mijn debuut in de 24 uur van Le Mans is een kleine jongensdroom die uitkomt en wat: ‘In een LMP1-auto!!! Een grote dank aan iedereen die hierbij betrokken is geweest,” reageerde Van der Zande op Twitter.

De 31-jarige Nederlander gaat het kampioenschap rijden naast zijn activiteiten voor Wayne Taylor Racing in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship, waar hij rijdt met de Cadillac Dpi-V.R. De Nederlandse coureur loopt tegen één race aan die samenvalt met een andere. De IMSA-wedstrijd in MidOhio wordt in hetzelfde weekend verreden als de 6 uur van Spa-Francorchcamps, dat de opening van het WEC-seizoen is. De verwachting is dat de race in Amerika de voorkeur krijgt, waarbij spoedig wordt verwacht dat DragonSpeed een vervanger aankondigt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS