Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Rebellion Racing terug in de LMP1 voor superseizoen 2018/2019 + LINE-UP

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 december 2017 19:09 • Print artikel

Rebellion Racing heeft bevestigd dat het in 2018/2019 terugkeert in de LMP1. De line-up van het team bestaat uit Andre Lotterer en Neel Jani, die overkomen vanuit het Porsche LMP1-programma. Jani reed al eerder voor Rebellion in de LMP1. Lotterer debuteert volgend jaar bij het team. Naast het tweetal keren ook Mathias Beche en Bruno Senna terug bij het team. Daarnaast komen ook de LMP2-kampioen Gustavo Menezes en de teamgenoot van Ho-Pin Tung, Thomas Laurent over naar het Zwitsers/Engelse team.“Het LMP1-project is erg gaaf en om in staat te zijn om door te gaan met de 24 uur van Le Mans en de FIA WEC is iets dat ik niet wil missen”, verklaarde Lotterer. “Ik ben gemotiveerd en kijk uit om een mooie tijd te hebben met deze fantastische mensen.”

Jani komt dus terug, nadat hij in 2014 de overstap naar Porsche maakte. In de tussenliggende periode bij de Duitse autofabrikant reed hij wel enige races voor het privéteam. Zo kwam de Zwitser dit jaar in actie tijdens de Daytona 24 Uur en de 12 uur van Sebring. “Ik kijk uit naar de terugkeer naar waar mijn endurance-carričre negen jaar geleden begon”, zei Jani. “Rebellion Racing speelde een grote rol in mijn carričre en ook hielp het mij om een fabriekscoureur voor Porsche te worden. Toen Porsche stopte in de LMP1, was het duidelijk dat ik weer wilde race voor Rebellion.” Zowel Laurent als Menezes debuteren komend seizoen in de LMP1.“Rijden in de LMP1-categorie kampioenschap is een droom die voor me uitkomt” reageert Laurent. “Ik denk dat het team alles gaat doen, zodat ze aan vooraan kunnen meedoen, dus moeten we die verwachtingen waar maken.” Menezes voegt daar aan toe: “Het is een mooie kans en het gaat ongelooflijk worden.”

Het team heeft het chassis en de motor nog niet bekend gemaakt, maar wel dat men met twee auto’s in actie gaat komen. De verwachting is dat Rebellion Racing met een Oreca in actie gaat komen. Het Franse bedrijf bouwde ook de Rebellion R-Ones, waarmee men in 2014-16 in actie kwam.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS