Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICIEEL: Nick Catsburg een van de vier BMW-coureurs voor het FIA WEC + LINE-UP

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 december 2017 09:12 • Print artikel

Nick Catsburg is een van de vier coureurs die volgend jaar voor BMW in het FIA World Endurance Champiosnhip gaat rijden. De andere coureurs zijn Martin Tomczyk, Antonio Felix da Costa en Agusto Farfus. De coureurs gaan rijden in de door MTEK ingezette BMW M8 GTE.De coureurs gaan het superseizoen 2018/2019 rijden van het FIA WEC, waarin twee keer de 24 uur van Le Mans gereden wordt. De coureurs krijgen in Le Mans Tom Blomqvist, Alexander Sims en Philipp Eng aan hun zijde, waarvan wordt verwacht dat één van deze coureurs als reserve gaat dienen.

Tomczyk komt over naar het programma nadat hij een jaar met BMW Team RLL in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship reed. Catsburg reed al in diverse races met een GT3 voor BMW. Da Costa reed het afgelopen jaar Formule E naast Robin Frijns, bij Andretti Autosports, dat nauw samenwerkt met BMW, terwijl Farfus een van BMW’s meest ervaren DTM-coureurs is.

De nieuwe BMW M8 GTE komt voor het eerst in actie in het FIA WEC tijdens de 6 uur van Spa-Francorchamps. Daarna keert BMW terug in Le Mans.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS