Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

OFFICEEL: Porsche trekt zich tijdelijk terug uit het FIA WEC

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 december 2015 08:49

Porsche behaalde dit jaar de fabrikanten- en teamtitel, maar zal deze het aankomende seizoen niet verdedigen in het FIA World Endurance Championship. Het Duitse merk trekt team Manthay terug uit het kampioenschap en doet wel een poging om in 2016 tijdens de 24 uur van Le Mans aan de start te staan.

Porsche GT FIA WEC

Het aankomende seizoen gaat Proton in de GTE-Pro rijden en Richard Lietz gaat voor het team uitkomen om zijn titel te verdedigen. Proton gaat wel door met het merk uit Weissach. Mocht Porsche een ticket krijgen voor de 24 uur van Le Mans dan gaan de LMP1-winnaars Nick Tandy en Earl Bamber sowieso in de auto plaatsnemen.

Tegenover het Engelse Autosport legt Frank-Steffan Walliser, hoofd van de GT-afdeling van Porsche, het besluit uit, om een jaar uit het FIA WEC te stappen. Deze beslissing is genomen met de komst rond de nieuwe auto op basis van de nieuwe GTE-regels. “Dit is vooral een resultaat van wat we op dit moment doen in het GT-racen met de nieuwe 911 GT3-R en de GTE in 2017. We moeten een stap terug doen in 2016 om in 2017 in staat te zijn om op volle kracht te gaan. Maar het is belangrijk dat we doorgaan met de ondersteuning in de GTE-klasse in het WEC. We hebben een verantwoordelijkheid om de klasse volgend jaar interessant te houden.”

Frank-Steffan Walliser voegt daar wel aan toe “dat hij erg blij zal zijn over een bevestiging van twee GTE-Pro grid plekken in Le Mans” van de ACO. Richard Lietz gaat de geüpdate Porsche 911 RSR delen met zijn teamgenoot uit 2015, Michael Christensen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS