Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Offert Porsche Silverstone en Spa op voor de 24U Le Mans? "Twee aerodynamische configuraties"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 maart 2017 12:51 • Print artikel

De voorbereidingen voor het FIA World Endurance Championship 2017 en de 24 Uren van Le Mans van Porsche en Toyota zijn in volle gang richting de eerste wedstrijd van het seizoen, de 'Six hours of Silverstone'. De teams hebben dit jaar de beschikking over twee aerodynamische configuraties. Een versie met weinig weerstand, welke uitermate geschikt is voor Le Mans en de andere is meer geschikt voor een wedstrijd op het circuit van Silverstone. De Duitser wil nog niet bekend maken met welke bodywork men het seizoen op 16 april gaat openen.

Porsche FIA WEC

“Ik ga het je niet vertellen, je gaat het uitvinden in Silverstone”, reageerde LMP1-teambaas Andreas Seidl tegenover het Engelse Autosport. Daarentegen is Toyota veel spraakzamer. De Japanner gaan het seizoen starten met het pakket met de hoge downforce.

“Dat is een ongelofelijk compromis, omdat het pure, lage downforce pakket een worsteling is”, vertelde Toyota teambaas Pascal Vasselon over het pakket waarmee men in Engeland gaat rijden. Met het zwijgen van Porsche bestaat de mogelijkheid dat men zich in de eerste races richt op de ontwikkeling van het Le Mans-pakket. Wanneer een van de twee sets wordt gebruikt, wordt het voor de eerste ingezette wedstrijd gehomologeerd. Dat betekent dat Toyota het lage downforce pakket niet meer kan aanpassen voor de tweede helft van het seizoen, waar alleen op F1-circuits wordt gereden en dus met een hoog downforce pakket wordt gereden. Doordat Porsche de eerste races in Silverstone en Spa mogelijk opofferen met het lage downforce pakket, kunnen zij nog testen met het andere pakket. Zodat men met een doorontwikkelde configuratie aan de start kan komen bij de 6 uur van de Nurburgring.

Toyota TS

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS