Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nyck de Vries doet dezelfde combinatie als Fernando Alonso: "Ik wil eerst de Formule 2 winnen"

Uitgegeven door Bart • 15 maart 2018 17:35 • Print artikel

Nyck de Vries werd donderdag gepresenteerd als vierde rijder bij Racing Team Nederland. Na de 24 uur van Le Mans van 2018 neemt de 23-jarige coureur uit Friesland de rol over van Jan Lammers. Door deze stap rijdt de Formule 2-coureur dezelfde combinatie van wedstrijden als Fernando Alonso. "Het is een fantastische kans die ik niet kon laten liggen", zegt De Vries tegenover RaceXpress.nl bij de teampresentatie in Veghel.

Nyck de Vries Racing Team Nederland

Samen met Frits van Eerd en Giedo van der Garde gaat De Vries de strijd aan. "Het WEC is enorm groot", zegt De Vries. "Het is het enige WK dat de FIA organiseert naast de Formule 1. Alonso combineert het met de Formule 1, dus de combinatie is mogelijk. De auto's komen dicht in de buurt bij de Formule 2, dus ik zie geen reden waarom ik het niet zou doen."

"Het doel op de korte termijn blijft het winnen van het Formule 2 kampioenschap", vervolgt De Vries. "Daarmee wil ik een kans in de Formule 1 afdwingen. Wat daarna komt, zien we dan wel. De Formule 1 blijft het hoofddoel. Ik heb nog een contract bij McLaren. Als ik mijn doelen dit jaar haal, zie ik mezelf volgend jaar in de Formule 1 rijden."

McLaren kende met de Honda-motor drie zware jaren, maar het team wordt dit jaar verder naar voren verwacht. "Het is nog moeilijk in te schatten. Ik verwacht niet dat ze Red Bull gaan verslaan, maar hopelijk kunnen ze stappen zetten en terugkeren naar het niveau waar ze eigenlijk thuis horen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS