Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nieuw strafsysteem voor het superseizoen van het FIA World Endurance Championship

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 december 2017 18:12 • Print artikel

In het superseizoen van het FIA World Endurance Championship wordt een nieuw strafsysteem ingevoerd, waarbij een coureur een schorsing kan oplopen door diverse incidenten op de baan.

FIA World Endurance Championship

Aan het begin van het seizoen krijgen de coureurs twaalf punten, waarbij de stewards de mogelijkheid hebben straffen uit te delen tot zes punten per raceweekend voor overtredingen. Bij het verlies van alle twaalf punten wordt een coureur automatisch geschorst voor de volgend race. Na de schorsing krijgt de coureur weer punten, die overigens niet meetellen voor het kampioenschap. Naast het penaltysysteem zijn er ook overige veranderingen doorgevoerd.

Zo is het testen van de LMP1-teams verder beperkt tot slechts drie privé testdagen. De LMP2-teams hebben er nog maar vijf, waar die van de GTE-Pro en –Am op tien dagen is gebleven. Ondanks de overloop van het seizoen van 2018/19 blijven bij een gewijzigde rating van coureurs, de eerste rating voor het seizoen staan. Hierdoor ontstaan er geen verplichtte wijzigingen van rijders binnen teams, doordat coureurs een zwaardere rating hebben gekregen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS