Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Nederlanders Ernest Knoors en Nicky Catsburg actief in de ontwikkeling van de nieuwe BMW M8 GTE

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 september 2017 15:24 • Print artikel

De ontwikkeling van de nieuwe BMW M8 GTE, die volgend jaar in het FIA World Endurance Championship debuteert, ligt op schema, zo laat BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt weten. De nieuwe, door een V8 aangedreven bolide die in Frankfurt werd onthuld, heeft nu diverse tests ondergaan ter voorbereiding van haar debuut.

BMW M8 GTE

“We kunnen zeggen dat we op dit moment op schema liggen wat betreft de doelen die we ons zelf hebben gesteld”, vertelde Marquardt aan het Engelse Autosport. “Het is een krap schema, dus er is niet veel ruimte voor vertraging, maar alles verloopt volgens plan. Maar ik ben er zeker van dat als je het onze engineers vraagt, zij graag nog drie maanden extra ontwikkelingstijd willen!” De eerste wedstrijd die de M8 GTE gaat rijden is de Rolex Daytona 24, die in januari verreden wordt. Dit is ook traditioneel de aftrap van het IMSA SportsCar Championship.

De BMW Motorsport-directeur wil niet vertellen hoeveel kilometer de auto inmiddels heeft afgelegd bij het team van MTEK, die de ontwikkeling voor haar rekening neemt. De Duitser vertelt wel dat het team van Ernest Knoors inmiddels vijf of zes tests heeft uitgevoerd, waarbij zes BMW-fabriekscoureurs in de auto hebben gereden.

Onder deze coureurs zijn Martin Tomczyk, die de leiding heeft over de ontwikkeling van de M8 GTE, de Belg Maxime Martin en de Nederlander Nicky Catsburg. Overigens zei Marquardt wel dat ze de veranderingen die op dit moment plaatsvinden binnen het kampioenschap, door BMW worden ondersteund.

“De aanpak om Le Mans aan het einde van het seizoen te hebben, is een goede”, reageerde de directeur. “Het hebben van één race voor onze Le Mans terugkeer volgend jaar is een uitdaging, maar het transitieseizoen had altijd een compromis geweest.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS