Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Na het missen van de titels wil Toyota zijn grote concurrent Porsche in overwinningen verslaan

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 november 2017 13:49 • Print artikel

Toyota heeft de ontwikkeling van haar TS050 Hybrid nieuw leven ingeblazen om met meer overwinningen in het FIA World Endurance Championship seizoen te beëindigen dan wereldkampioen Porsche. De Japanse fabrikant gebruikt daarbij alle beschikbare middelen voor de ontwikkeling van de huidige LMP1-bolide. Het team uit Keulen heeft geen plannen om een grote update uit te voeren aan de auto voor het seizoen 2018/19, mocht zij besluiten toch te blijven.

Toyota TS050 FIA World Endurance Championship

“Het is gebruikelijk in deze tijd van het jaar dat we de auto voor volgend jaar ontwikkelen”, zei Toyota’s technisch directeur Pascal Vasselon tegen het Engelse Autosport. “Maar toen het duidelijk werd dat we de auto voor volgend jaar niet nodig hebben, waren we in staat om de ontwikkeling van de auto voor dit jaar te herstarten. We respecteren onze basis-homologatie, maar er zijn opties rond onderdelen die een beetje ontwikkeld kunnen worden.”

De Fransman vertelde dat de eerste updates op tijd kwamen voor de race in Fuji, welke door Toyota werd gewonnen en dat er verdere ontwikkelingen waren in Shanghai, diee ook werd gewonnen. Het proces gaat volgens hem door, zodat er meer updates komen voor de laatste race van het seizoen in Bahrein. De ontwikkeling van een nieuwe versie van de Toyota TS050 Hybrid voor het superseizoen heeft het automerk in twee stappen teruggebracht, nadat Porsche haar vertrek uit de LMP1 aankondigde en duidelijk werd dat er geen nieuwe fabrikant ging komen.

Volgens Vasselon is nu het plan van Toyota om meer overwinning binnen te halen dan haar rivaal Porsche. “Ons doel is nu om meer races te winnen dan Porsche en we kunnen nog finishen met 5-4”, aldus de technisch directeur. De eerste horde daarin is inmiddels genomen, doordat Toyota in Shanghai won.Nog maar één dag voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Vergeet hem niet weer en pak je kans. Kijk HIER eens vrijblijvend voor meer informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS