Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Mike Conway ziet Toyota niet zomaar winnen in Le Mans: "Voorkeur regels privateers"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2018 09:07 • Print artikel

Toyota gaat, volgens haar coureur Mike Conway, een flink snelheidstekort op de rechte stukken van Circuit de la Sarthe krijgen, in tegenstelling tot de privateers in de LMP1-klasse tijdens de 24 uur van Le Mans. Om meer deelnemers aan te trekken, hebben de FIA en de ACO naar een gelijk speelveld gezocht voor zowel de hybride als non-hybride LMP1-auto's voor het aankomende seizoen.

Circuit de la Sarthe 24 Heures du Mans Toyota LMP1

De Toyota TS050 Hybrid krijgt bijvoorbeeld slechts 32,5 kilo brandstof per stint, waar dat vorig jaar nog 44,1 kilo was. Dit in tegenstelling tot de 52,9 kilo voor de minder brandstof efficiente hybride auto's. Daarnaast hebben de non-hybride bijna twee keer zoveel energie tot hun beschikking over een ronde over het Circuit de la Sarthe. Door deze aanpassingen is het volgens Conway niet vanzelfsprekend dat Toyota in Le Mans haar eerste overwinning gaat behalen.

Hij verwacht dat zijn team juist een nadeel heeft wat betreft de topsnelheid. "De organisatoren hebben een behoorlijke voorkeur aan de privateers gegeven, wat betreft de regels zijn die erg open voor hen", zegt de Brit tegen het Engelse Autosport. "De rondetijden waarop zij zich richten in Le Mans zijn erg snel en hun topsnelheid kan 360 km/u plus zijn. Als zij dat voordeel hebben, dan is het behoorlijk lastig voor ons. Ik denk niet dat het een uitgemaakte zaak is. We gaan zeker een voordeel hebben met de vierwielaandrijving, het vermogen in de bocht. Maar zij kunnen met meer downforce, meer zuiging rijden, omdat ze meer brandstof per ronde kunnen verbruiken."

Wat betreft het privéteam waar de grootste dreiging vanuit gaat in de LMP1-klasse is Conway duidelijk. "Ik denk dat Rebellion, het zijn van een Oreca, dat kan goed zijn", reageert de Toyota-coureur. "Laten we zien tijdens The Prologue wat ze kunnen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS