Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Manor onderzoekt mogelijkheid tweede LMP1: "We zitten in een interessante periode wat coureurs betreft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 januari 2018 11:01 • Print artikel

Manor kijkt nog steeds naar de opties om komend seizoen een tweede Ginetta G60-LT-P1 in te zetten. Dat zegt sportief directeur Graeme Lowdon. Het Britse team is op dit moment de enige die de inzet van de Britse bolide heeft bevestigd. Mocht een tweede auto ingezet gaan worden, dan blijft men ook in de LMP2-klasse rijden.

Manor Ginetta

"We hebben er één bevestigd", zegt Lowdon tegen Sportscar365. "De inschrijvingsperiode is nog steeds open voor het 'superseizoen' en we kijken naar de opties en mogelijkheden waar we er twee kunnen inzetten. We moeten kijken wat de beste beslissing is voor de lange termijn. Het is er zeker één en we hebben op het moment het LMP2-programma. Wat betreft het 'superseizoen' is het volgende beslismoment de inschrijvingsdeadline. Daarna kun je van race tot race inschrijven en dat deden we ook in ons eerste jaar WEC met de LMP2."

De line-up voor de bevestigde LMP1-auto moet nog afgerond worden. Toch heeft de Brit het vertrouwen dat hij de juiste coureurs voor zijn programma kiest. "Er is enorm veel interesse en we zitten in een interessante periode wat coureurs betreft, omdat er ongelofelijk veel coureurs beschikbaar zijn", vertelt Lowdon. "Endurance racen is behoorlijk gaaf geworden en het is goed om te zien dat mensen in de Formule 1 dat ervaren. Er gebeuren enorm veel andere dingen op het moment op de rijdersmarkt. Dat is fantastisch voor ons. Er is enorm veel talent."

In de afgelopen twee jaar waren er veel wisselingen van coureurs bij het LMP2-team. In de LMP1 wil de teambaas het hele jaar dezelfde coureurs hebben. "Het is zo anders in de LMP1", zegt Lowdon. "We ontwikkelen een product en de competitie is nu niet alleen op de racebaan. Het is de organisatie, de ontwerpafdeling en al het andere. We willen de juiste line-up en we willen consistentie."

Wat betreft de LMP2 bepalen de sponsordeals de betrokkenheid. "Natuurlijk willen we graag twee auto's hebben, maar veel hangt af van hoe zaken in de komende week samenvallen", zegt de Manor-teambaas. "Er zijn veel andere LMP2-teams die ook bezig zijn om de coureurslineup af te ronden en de bezetting beïnvloedt de sponsoring."

Manor is op het moment het enige team dat met de Ginetta gaat rijden. Toch hoopt de Brit dat meer teams zijn voorbeeld gaan volgen. "In de ideale wereld willen we dat dit een ruimteschip is en als het dat is, dan wil iedereen het", zegt Lowdon. "We kunnen hier zitten en als enige zeggen dat het fantastisch is. Hopelijk is de auto goed en willen andere teams het voordeel daar ook van nemen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS