Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Manor met tweede bolide?: "Volledige line-up met profi's, maar namen mogen nog niet genoemd worden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 november 2017 17:14 • Print artikel

Het Britse Manor komt volgend jaar in actie met de LMP1 van Ginetta in het FIA World Endurance Championship, maar dit kunnen er zomaar twee worden tijdens het superseizoen wat over 2018/2019 loopt. Het team, dat enkele jaren geleden nog in de Formule 1 in actie kwam, was de eerste die de plannen bevestigde om een Ginetta in te zetten, waarbij een programma met één auto werd onthuld. Daar kan dus nog een tweede bij komen.

Manor LMP1 Ginetta

“Wat we weten is, dat we het superseizoen starten met één Ginetta” legt sportief directeur Graeme Lowdon uit. “Maar tussen nu en aankomende mei kan dat veranderen in twee auto’s. We sluiten niets uit.”

Lowdon legt uit dat het een volledige line-up met professionele coureurs gaat worden, maar benadrukt:"Ik kan nog geen namen kan geven". Ook de motor moet nog aangekondigd gaan worden. De auto is ontworpen rond de Mecachrome V6, wat dus wel een logische stap lijkt voor Manor.

Overigens betekent de stap naar de LMP1 niet dat men wil stoppen met de LMP2, wat alweer het derde seizoen gaat worden. “Er is nog steeds de intentie om in de LMP2 te blijven, omdat we veel geld hebben geïnvesteerd in de categorie”, legde Lowdon uit. “Maar de richting die we nemen als een team wordt gedreven door een commercieel model en op dit moment gaat dat de verkeerde kant op in de LMP2.”

De Brit zegt zich vooral zorgen te maken om de zilveren coureurs in de leidende auto’s van de klasse. De ranking van coureurs zoals Thomas Laurent en Julien Canel die de zilveren ranking hebben en respectievelijk voor Jackie Chan DC Racing en Rebellion, worden in twijfel getrokken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS