Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Lucas di Grassi ziet een terugkeer naar de LMP1 in Le Mans niet zitten: "Het is Toyota tegen niemand"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 december 2017 16:55 • Print artikel

Lucas di Grassi wil graag terugkeren naar de 24 uur van Le Mans om te gaan vechten voor zijn eerste algemene overwinning. Dan moet de ACO, de organisator van de race, wel voor zichzelf uitvinden wat ze willen gaan doen met de LMP1.


De Braziliaan reed in Le Mans met Audi van 2013 tot en met 2016 en behaalde in 2014 met Tom Kristensen en Marce Gene zijn beste resultaat. Na het vertrek van de Duitse autofabrikant richtte hij zich op de Formule E en keerde vorig jaar bijna terug naar het Circuit de la Sarthe met AF Corse in de GTE-Pro. Een blessure voorkwam dat de coureur in actie kon komen in de endurance classic.

“Ik wil het graag, maar ik denk dat de ACO moet uitvinden wat ze willen gaan doen met de LMP1, voordat ik terugkom”, verklaarde Di Grassi tegenover Sportscar365, toen ze hem vroegen of een terugkeer reëel is voor 2018.

Waar zijn voormalig teamgenoot bij Audi, Andre Lotterer en Neel Jani bij Rebellion Racing hebben getekend, denkt de voormalig F1-coureur niet dat de privateers een kans maken op de overwinning. “Ik wil graag terugkomen, zelfs als ze voor de LMP2 of wat dan ook gaan, of als ze de GT’s als LMP1-auto’s gaan laten lijken, wat ze ook beslissen”, zei de Audi-coureur. “Maar op dit moment, dit jaar, is het Toyota tegen niemand, wat lastig is als je niet in een Toyota zit. Je moet bidden dat ze betrouwbaarheidsproblemen gaan hebben, wat niet de juiste aanpak is. Dus wacht ik. Ik wil graag terugkomen. Het is één van de races die ik niet won, wat ik echt, echt graag opnieuw wil racen.”

De coureur verwacht komend jaar echter niet met de Ferrari van AF Corse in actie te komen. “Dat zit er waarschijnlijk niet in”, aldus de Braziliaan. Vorig jaar kreeg de coureur de ruimte in Le Mans, maar nu hij voor het fabrieksteam van Audi in actie komt, lijkt het racen voor een concurrent niet logisch meer.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS