Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Lotus rondt eerste succesvolle test af: Christijan Albers ontbreekt

Uitgegeven door Wim Boekel • 15 juli 2014 14:14

Na het nieuws van de eerste shakedown van de Lotus P1/01 met AER-motor, heeft het team verdere details van haar eerste volledige test bekend gemaakt. Na diverse tests moet de LMP1-bolide haar debuut gaan maken tijdens de WEC-wedstrijd in Austin op het Circuit of the Americas. Dit is het hoogtepunt van het ‘lone star weekend’ van 18 tot en met 20 september, waar ook de United SportsCar Championship aan de start komt.



Afgelopen week werd de bolide getest op het Monteblanco Circuit in Spanje. Aan het stuur kwamen Thomas Holzer, Pierre Kaffer en Christophe Bouchut. Pierre Kaffer was alleen de eerste drie dagen beschikbaar, omdat hij daarna een wedstrijd moest rijden in Canada. Christijan Albers, de coureur die als eerste door Lotus/Kodewa werd aangekondigd en momenteel actief is als kersverse teammanager van het Caterham F1 Team, ontbrak bij de uitgebreide test. Het is dan ook de vraag of we de Nederlander überhaupt in actie gaan zien met de Lotus, gezien zijn drukke programma bij het Formule 1-team.

Kaffer en Holzer begonnen de week met korte runs en het opzetten van de setup van de AER-motor. Verder werkten zij aan de traction control en een aantal andere elektronische componenten. Nadat alle componenten goed bleken te werken, stapte het tweetal over naar langere runs, zodat het team meer kon leren over de aerodynamica van de auto en men de mechanische componenten kon testen. Op de laatste dag nam Christophe Bouchut het stuur over om te werken aan de betrouwbaarheid met langere stints.

Teammanager Marko van Dommele liet tegen over de officiële site van het FIA WEC weten: “We hebben veel geleerd over de nieuwe auto en we hebben veel bruikbare data verzameld. Op basis van de verkregen data, worden in de komende dagen verbeteringen aan de auto doorgevoerd en een vervolg test staat gepland voor het einde van juli.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS