Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LMP2-klasse van het FIA WEC blijft een Pro-Am-klasse: "We zien geen reden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 september 2016 17:13

De LMP2-klasse van het FIA World Endurance Championship blijft in de toekomst ook een Pro-Am-klasse. Dat volgt op een beslissing van de teams om de 'Brons/Zilver-regel' in de prototype klasse in stand te houden.

FIA WEC Lmp2

Er waren discussies om de Am-coureurs te laten vallen, maar sportief directeur van de ACO, Vincent Beaumesnil heeft onthuld dat in 2017 de regels hier omtrent niet gaan veranderen. “De LMP2-vertegenwoordigers van de Sporting Work Group hebben de vraagt bij de teams laten circuleren. Een grote meerderheid wil een zilveren-coureur in de auto houden", zei de Fransman tegenover het Amerikaanse Sportscar365. "Dus zien we geen reden om een verandering voor te stellen, wanneer het grootste deel van de teams door willen zoals het is, ook al is het niet mijn mening.”

Volgens de sportief directeur wordt het onderwerp deze week ter sprake gebracht bij de FIA Endurance Committee bijeenkomst, waar naar verwachting de regels voor 2017 finaal worden, zodat de World Motorsport Council de eind september kunnen vaststellen. “Er is geen reden te veranderen wanneer de teams en de werkgroepen het niet voorstellen. Dus wordt het geen verandering”, zei Vincent Beaumesnil.

Overigens geld het ook voor de European Le Mans Series dat deze onder het Pro-Am-format doorgaat.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS