Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

LINE-UP: Rebellion Racing maakt top rijders-bezetting bekend voor haar LMP1-bolides

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2018 10:52 • Print artikel

Rebellion Racing heeft de line-up voor haar LMP1-programma van het FIA World Endurance Championship bekend gemaakt. Het Zwitsers/Engelse team maakte de verdeling van de coureurs bekend die gaan rijden met de twee Rebellion R13 Gibson raceauto's. De auto's reden vorig jaar in de LMP2 in de kleuren van stripheld Michel Vaillant (FOTO'S). De nieuwe auto's voor de LMP1 worden getoond op de 88e editie van de Autosalon van Genčve.

Rebellion Racing

Voormalig Porsche LMP1-coureurs Andre Lotterer en Neel Jani gaan samen met Bruno Senna in de auto rijden met het startnummer 1. In de tweede auto met het nummer 3 van het team gaan voormalig LMP2-coureurs Mathias Beche, Gustavo Menezes en Thoma Laurent rijden. Daarmee heeft het team een line-up die het gevecht met onder andere Toyota aan kan gaan.

De twee voormalig Porsche-coureurs nemen voldoende LMP1-ervaring mee. Lotterer won al drie keer de 24 uur van Le Mans, terwijl Jani in 2016 de race en de FIA WEC-titel pakte. Senna is een ervaren rot in de LMP2-klasse. In de andere auto zitten mannen die eveneens ruime ervaring hebben in de LMP2. Laurent won samen met Ho-Pin Tung afgelopen jaar de 24 uur van Le Mans in deze klasse.

Menezes won, net als Senna, de LMP2 WEC-titel in 2016 en 2017. De Rebellion R13 wordt op een later moment onthuld, net zoals de technische gegevens. Dit vindt plaats tijdens de Geneve Motorshow op 6 maart.

LINE-UP Rebellion Racing:
#1 - André Lotterer, Neel Jani, Bruno Senna
#3 - Mathias Beche, Gustavo Menezes, Thomas Laurent

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS