Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Laurens Vanthoor laat 6 uur van de Nürburgring links liggen: "Mijn toekomst ligt bij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 24 juni 2017 18:38 • Print artikel

Laurens Vanthoor, fabriekscoureur bij Porsche, heeft een aanbod om Alex Lynn tijdens de 6 uur van de Nürburgring, te vervangen bij G-Drive afgeslagen. Lynn laat de race meetellend voor het FIA World Endurance Championship schieten om deel te nemen aan de Formule E in New York.

Laurens Vanthoor


Vanthoor reed de LMP2-bolide van het Russische team tijdens de testdag voor de 24 uur van Le Mans, maar trok zich terug uit een eventuele deal om voor het team in de Oreca te rijden. De Belg kiest ervoor om zich te richten op zijn verplichtingen voor Porsche in Amerika.

“Naast andere zaken was mijn voorwaarde om deel te nemen aan Le Mans, wat niet plaats vond”, aldus Vanthoor tegenover het Engelse Autosport. “Het is mijn doel om mij zo goed als mogelijk voor te bereiden op de tweede helft van het seizoen met Porsche in IMSA. Dus daar wil ik mij op richten. Uiteindelijk ligt mijn toekomst bij Porsche en niet bij G-Drive. Ik koos ervoor om te racen in Amerika, dus ben ik blij om in de Imsa te blijven.”

In Amerika gaat de Belg met Gianmaria Bruni rijden. De Italiaan gaat daar het lange verwachte debuut maken, nadat hij bij Ferrari vertrok. Jon Martin had oorspronkelijk getekend om Lynn te vervangen naast Roman Rusinov en Pierre Thiriet bij G-Drive. Alhoewel het onzeker is of de coureur daadwerkelijk start.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS