Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Keert Rebellion Racing terug in de topklasse LMP1 van het FIA World Endurance Championship?

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 december 2017 20:10 • Print artikel

Rebellion Racing lijkt terug te gaan keren in de topklasse van het FIA World Endurance Championship. Daarmee keert het Zwitsers/Engelse team na een jaar afwezigheid weer terug in de LMP1. Dit jaar reed het team in de LMP2, waaraan de equipe zich twee jaar zou toewijden.

Rebellion Racing terug in de topklasse LMP1 van het FIA World Endurance Championship

Het lijkt erop dat het team met een Oreca-Gibson aan de start komt, waarbij het chassis en de motor naar het niveau van de LMP1-specificaties wordt gebracht. Een Oreca woordvoerder laat aan Sportscar365 weten dat het bedrijf op het juiste moment wacht om door te gaan met de plannen voor de LMP1, waarbij het 2018/2019 of later wordt in het midden gelaten werd.

Gibson heeft al aangekondigd dat men een LMP1-versie van haar 4,5 liter motor gaat maken, die op dit jaar in de LMP2 lag. DragonSpeed is het eerste team die de motor voor haar BR Engineering BR1 gaat gebruiken.

Mogelijk dat deze week nog een besluit valt. Deze kan tijdens de eindejaarsfestiviteiten van het team in Zwitserland bekend gemaakt gaan worden. Wanneer Rebellion Racing het besluit neemt, zijn er behoorlijk wat LMP1-teams die het vertrek van Audi en Porsche uiteindelijk opvangen. Zo komt SMP Racing met twee BR1 AERs aan de start en zet DragonSpeed één BR1 in, maar dan met de Gibson motor. Ginetta gaat met Manor naar het kampioenschap komen en de verwachting is er dat er nog teams bij gaan komen. Deze teams gaan het opnemen tegen Toyota, dat al aangekondigd heeft volgend jaar terug te keren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS