Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Karun Chandhok voor de derde maal op rij naar de 24 uur van Le Mans

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 april 2015 14:08

Voormalig Formule 1-coureur Karun Chandhok gaat voor de derde keer op rij aan de start komen van de 24 uur van Le Mans. Ook ditmaal komt de Indiër uit voor het LMP1-team van Murphy Prototypes. De voormalig F1-coureur van onder andere HRT gaat in de Oreca Nissan 03R starten met Nathanael Berthon en Mark Patterson. Zij waren ook in 2013 en 2014 zijn teamgenoten. De Indiër neemt tijdens de 24 uur van Le Mans het stoeltje in van Michael Lyons, die wel de rest van het programma met zijn twee teamgenoten rijdt in de EMS.

Karun Chandhok

Karun Chandhok die zich op dit moment helemaal richt op de Formule E, laat tegenover het Engelse Autosport weten: “Ik denk dat ik een deel wordt van een sterk team met Nathanael en Mark. Ik geloof dat de nieuwe coupés en de oude auto’s dit jaar gelijkwaardig zijn in Le Mans, dus gaat het vooral om de betrouwbaarheid en het niet maken van fouten.”

Teambaas Greg Murphy voegt daar aan toe dat de Indiër een echte teamspeler is en dat, dat de voornaamste reden was om er voor te vechten dat hij weer bij het team komt. Daarnaast benadrukt hij dat het de eerste keer is dat het team deelneemt aan de 24 uur van Le Mans zonder een rookie.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS