Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kamui Kobayashi verplettert absoluut baanrecord in Le Mans en pakt voorlopige pole + UITSLAG

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 juni 2017 20:18 • Print artikel

Kamui Kobayashi heeft een grote stap gemaakt om Toyota de beste uitgangspositie te geven voor de start van de 24 Hours of Le Mans. Kobayashi stuurde de No. 7 Toyota TS050 Hybrid naar een absoluut baanrecord met een tijd van 3.14.791 en veroverde daarmee de voorlopige pole. Zijn rondetijd was zo'n twee seconden sneller dan het vorige record in handen van Neel Jani (3:16.887 in 2015) in de Porsche 919 Hybrid.

Kamui Kobayashi verplettert baanrecord 24 U van Le Mans


De tweede kwalificatiesessie werd geruime tijd stil gelegd nadat Erik Maris in de No. 33 Eurasia Motorsport Ligier JS P217 Gibson hard crashte in in de eerste chicane op de Mulsanne Straight.

Toch was het niet alleen maar hosanna-stemming bij Toyota, want bij de nummer 8 Toyota werd uit voorzorg een motor vervangen, waardoor Sebastian Buemi pas de laatste tien minuten de baan weer op kon. Porsche noteerde de tweede tijd met Neel Jani en de derde tijd voor Timo Bernhard.
Racing Team Nederland


Ook in de LMP2 sneuvelde er een record. Vitaly Petrov reed zo'n 3.7 seconden van het LMP2-baanrecord af met de CEFC Manor TRS Racing bolide. Petrov reed naar een tijd van 3:25.549 in de No. 25 Oreca 07 Gibson voor tweede man Oliver Jarvis in No. 38 Jackie Chan DC Racing waar ook Ho-Pin Tung voor uitkomt. Jean-Eric Vergne snelde met de tweede Manor naar de derde tijd. Racing Team Nederland klokte de 19e tijd dankzij de tijd van Rubens Barrichello, terwijl de equipe van Rik Breukers (ARC Bratislava Ligier) de 22e plek opeiste. Voor Jeroen Bleekemolen en Keating Motorsports zijn de druiven zuur. De bolide is totaal niet competitief.

Aston Martin Racing heeft de voorlopige pole in de GTE-Pro met Jonny Adam, die Nicki Thiim’s tijd van gisteren verbeterde met een nieuwe snelle ronde van 3:51.860 in de No. 97 Aston Martin Vantage GTE.

Dries Vanthoor JMW Motorsport


Will Stevens zorgde ervoor dat JMW Motorsport de voorlopige pole in haden heeft in de GTE-Am klasse met een tijd van 3:53.981 in No. 84 Ferrari 488 GTE waar ook Dries Vanthoor één van de rijders in het team is.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS