Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Kampioensteam Aston Martin Young Driver AMR trekt zich terug: "Het is tijd voor een pauze"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 februari 2017 09:38 • Print artikel

Afgelopen seizoen won Young Driver AMR de GTE-Pro titel in het FIA World Endurance Championship. Ondanks dat het Deense team de titel binnenhaalde, trekt het zich terug uit het kampioenschap. Het team van Jan Struve, dat vanaf 2010 deelnam in de GT’s, neemt een sabbatical. De coureurs Nicki Thiim en Marco Sorenson blijven betrokken bij Aston Martin Racing.

Aston Martin Young Driver

“Onze welbekende en snelle Aston Martin Vantage GTE gaat door in het FIA World Endurance Championship met Aston Martin Racing, maar Young Driver AMR neemt een sabbatical”, reageerde Struve. “Aangezien Aston Marton Racing veilig is gesteld om door te gaan met onze auto in het 2017 FIA WEC en onze WK-winnende Denen Marco Sorensen keren terug met hen. We hebben het gevoel dat het tijd is voor een pauze. Ik ga door om dit jaar geselecteerde FIA WEC-ronden te bezoeken, maar stap terug uit de rol van management voor dit seizoen.”

Young Driver heeft met Aston Martins in verschillende klassen gereden, zoals de GT1, GT3 en GTE. In die periode behaalde zij twee wereldkampioenschap titels en de GTE-Am overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS