Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jean-Eric Vergne naar Manor: "Meer en meer in mijn hoofd, ik kon om niets meer vragen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 maart 2017 18:20 • Print artikel

Voormalig Toro Rosso-coureur Jean-Eric Vergne is aan de lineup van Het LMP2-team van Manor toegevoegd. De Fransman is toegevoegd aan de lineup van het Britse team. Naast de 26-jarige coureur maken ook Roberto Gonzalez, Tor Graves, Simon Trummer en Jonathan Hirschi onderdeel van het team uit.

Jean Eric Vergne

De verdeling van de coureurs over de twee Oreca's 07 Gibson moet nog bekend gemaakt worden. Vergne keert daarmee terug in het endurance racen, waarin hij in het verleden al een aantal incidentele wedstrijden reed.

“Enduranceracen en vooral de 24 uur van Le Mans, is iets dat meer en meer in mijn hoofd zit”, vertelde de voormalig F1-coureur. “Ik kon om niets meer vragen dan om deze ervaring te kunnen delen met een dergelijk mooi team.” De 'directeur sportief' van Manor, Graeme London, is blij met de komst van de Fransman: “Hij is een erg getalenteerde coureur die we al vele jaren volgen en die geracet heeft in de Formule 1. We kijken er echt naar uit om aan het seizoen te beginnen en samen te werken met Jean Eric. Ik hoop dat we een succesvol jaar tegemoet gaan.”

De coureur mist mogelijk de ronde op de Nürburgring door zijn verplichtingen in de Formule E. De elektrische klasse rijdt dan in New York.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS