Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jackie Chan DC Racing wil naar de 24 Uur van Daytona: "Het plan is om twee auto's in te zetten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 november 2017 10:16 • Print artikel

Jackie Chan DC Racing heeft plannen om te debuteren in het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Het team waarvoor Ho-Pin Tung in het FIA World Endurance Championship uitkomt, wil met twee auto’s naar de 24 Uur van Daytona. Het wordt dan de eerste keer dat het Chinese team aan de klassieker in Florida deelneemt.

Jackie Chan DC Racing

“Ik denk we slechts de kleine details van de logistics moeten uitwerken. Maar het idee is er zeker. Op dit moment is het plan om twee auto’s in te zetten”, aldus mede-eigenaar David Cheng tegenover Sportscar365. Volgens de Chinees moeten de auto’s direct na de 6 uur van Barhein, waar de finale van het FIA WEC is, overgevlogen worden naar Florida voor de pre-seizoen test. Het is nog onduidelijk of de auto’s gaan deelnemen aan de test in Daytona in december.

“De auto’s moeten behoorlijk snel direct over uit Bahrein”, zegt Cheng. “We hebben een goed idee hoe we het in de VS gaan opzetten en waar we gaan huisvesten. Ik denk dat het een erg sterk programma gaat worden. Sam en ik gaan elke dag door de lijst van dingen die besteld moeten worden. Er zijn veel veranderingen aan de auto, zoals bedrading en we moeten grip krijgen op het gehele pakket voor Daytona. We moeten testen en het pakket goed begrijpen. Het is behoorlijk makkelijk om Daytona te onderschatten. Ik heb de race vele keren als coureur gedaan. Je kunt daar niets uitsluiten. De strategie is er zo complex.”

De mede-eigenaar van het team heeft al een goed idee van de coureurs die hij wil gaan inzetten, maar zegt dat de line-up van de tweede inschrijving nog afgerond moet worden. “We praten nog met mensen”, zei Chan. “Het mooie deel aan de markt is dat we ook veel opties hebben, met de coureurs die het willen doen. Dus we proberen iets samen te stellen wat werkt, gebaseerd op onze ervaring.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS