Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Jackie Chan DC Racing, waar Ho-Pin Tung racet, laat LMP1 debuut voor 2018/2019 varen

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 oktober 2017 08:43 • Print artikel

Het team van Ho-Pin Tung, Jackie Chan DC Racing heeft een stap naar de LMP1 in het Super Seizoen van het FIA World Championship min of meer uitgesloten. Daarmee richt de equipe zich volledig voor 2018/2019 op de LMP2. Het door Jota Sport aangestuurde team bestudeerde de opties, nadat bekend werd dat het prestatieniveau van de hybride en non-hybride gelijk getrokken is.

Jackie Chan Racing

“Op dit moment is het eigenlijk onmogelijk”, reageerde teambaas David Cheng tegen Sportscar365. “Voor volgend jaar is de timing het probleem. Hoe graag we het ook willen doen, er zijn een aantal goede opties, maar we halen het gewoon niet om op tijd een auto te maken.” Het team, zo gaan de geruchten, was in gesprek met Oreca voor een non-hybride LMP1-car. Volgens de Chinees had er een auto op de grid kunnen staan, maar dan was men niet volledig voorbereid op het gevecht in de klasse.

“We willen iets goed doen of we doen het helemaal niet”, reageerde Cheng. “Ja, je kunt het misschien voor elkaar krijgen, mits je een auto hebt en al aan het testen bent. Het enige doel om in de LMP1 te zitten is om Le Mans te winnen en dat vraagt het verslaan van Toyota. Om dat programma te implementeren, moet je nu testen en in staat zijn de auto echt klaar te krijgen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS