Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

"Ik ben door verschillende teams benaderd en mijn telefoon gaat vaker dan in het verleden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 maart 2018 20:57 • Print artikel

Benoit Treluyer keert mogelijk terug naar het racen in prototypes. De drievoudig winnaar van de 24 uur van Le Mans praat met diverse teams over een terugkeer in het FIA World Endurance Championship. De coureur, die onder contract staat bij Audi, schijnt naar verluidt dicht bij een terugkeer te zijn in de LMP1 met een privateerteam.

null


Zowel SMP Racing als het CEFC TRSM Racing van Manor zijn teams die de line-up nog moeten afronden. Beide teams gaan twee auto's inzetten in het superseizoen 2018/19. Treluyer zegt dat er nog overeenstemming bereikt moet worden, maar hoopt zijn comeback te gaan maken.

"Als ik terugkom, wordt het de LMP1 of een heel goed LMP2-team" zegt de Fransman tegen Endurance-Info. "Ik wil een kans hebben om op het podium te komen. Le Mans winnen zit weer in mijn gedachten. Ik praat met diverse teams, maar niets is definitief. Ik ben door verschillende teams benaderd en mijn telefoon gaat vaker dan in het verleden." Ondanks dat hij aanbieden voor de prototypen heeft gekregen, ligt de aandacht van de Audi-coureur bij de GT3's. Zo reed de coureur het afgelopen jaar voor Belgian Audi Club Team WRT in de Blancpain GT Series Endurance Cup en maakt hij zijn debuut in het Italiaanse GT-kampioenschap.

De coureur geeft toe dat hij weg moest uit het prototypen-racen, maar zegt ook dat hij nu klaar is voor een terugkeer. "Ik denk dat ik moest afkicken na het Audi-avontuur", zegt de voormalig Le Mans-winnaar. "Meer dan een schok was het einde van het LMP1-programma een teleurstelling. Ik had een pauze nodig en ik had geen zin in een terugkeer. Maar de wens keerde terug. Als ik rij, ben ik altijd eerlijk naar mijzelf geweest. Als je niet in Le Mans wil rijden, is het beter om helemaal niet te gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS