Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Ho-Pin Tung blikt terug op de winst in de LMP2 op Silverstone: "Een fantastische, perfecte..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 april 2017 18:07 • Print artikel

Ho-Pin Tung kon het seizoen van het FIA World Endurance Championship niet beter beginnen. Samen met voormalig Audi-coureur Oliver Jarvis en de 19-jarige Thomas Laurent won de Nederlandse Chinees in de LMP2-klasse voor Jackie Chan DC Racing en mochten zij na de 6 uur van Silverstone de hoogste trede van het podium beklimmen.

Ho-Pin Tung

“Een fantastische, perfecte start van het seizoen”, reageerde Tung na de race in Engeland. “Ik kan niet blijer zijn. Sinds 2013 werk ik met David naar dit resultaat. Om hier in Silverstone, tijdens de eerste race van het 2017 FIA WEC te winnen! Om een fantastische overwinning te claimen voor Jackie Chan DC Racing/Jota Sport maakt me echt trots. Ik denk dat het de eerste keer ooit is dat een Chinees team een race won of op het WEC-podium is geweest. Ik weet hoeveel werk er door iedereen verzet is. Door de jongens bij Jota Sport, die letterlijk plankgas hebben gewerkt, vanaf het begin van het jaar tot deze race. Het is een nieuw tijdperk van de LMP2, een eerste overwinning voor de Oreca 07, waarvan ik blij ben dat ze bij onze naam horen.”

“We hebben zoveel support vanuit China! Om op het podium te staan en het Chinese volkslied te horen en daarna de Chinese vlag zien hijsen is gewoon fenomenaal. Na alle jaren werk van mijzelf, David, Remy, Sparkle Roll en natuurlijk Jackie Chan, is het een moment waarvan we allemaal moeten genieten en hopelijk is het de start van een fantastisch seizoen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS