Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Het recordaantal van 36 inschrijving is het bewijs dat het FIA WEC gezond is

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 februari 2018 03:12 • Print artikel

Het recordaantal van 36 inschrijving voor het superseizoen van het FIA World Endurance Championship, is het bewijs van de grote revisie van het kampioenschap zo zeggen de directeuren. Pierre Fillon, de president van de ACO, en FIA WEC-directeur Gerard Neveu zeggen dat het hogere aantal inschrijvingen een direct resultaat is van het superseizoen, waarin twee keer de 24 uur van Le Mans is opgenomen. Daarnaast zorgen de nieuwe regels van de LMP1 ervoor dat LMP1-privéteam competitief kunnen zijn.

FIA WEC

"Na het terugtrekken van de Porsche uit de LMP1, maakten we ons zorgen, maar we werkten hard met de FIA aan het superseizoen en de nieuwe LMP1-regels", aldus Fillion tegen het Engelse Autosport. "Alle discussies die we hadden, valideren de grote beslissingen die we hebben genomen. Een inschrijving van 36 auto's is het resultaat, wat een erg mooie verrassing voor ons was."

Vele fans, vele mensen maakten zich zorgen om de toekomst van het enduranceracen, vooral Le Mans en het WEC, maar nu kunnen we zien dat we ons geen zorgen hoefden te maken", voegt Neveu aan toe dat het WEC, ACO en FIA 'de juiste antwoorden had op de problemen' nadat Porsche zich terugtrok.

Daarnaast heeft ook het raceschema van het superseizoen volgens de WEC-directeur een positieve invloed op het aantal inschrijvingen. Veel transport gaat over zee, waar dit in voorgaande jaren een mix was van zee- en luchtverkeer. Deze kostenbesparing zorgt er ook voor dat er meer inschrijvingen kwamen.

Wat betreft de accommodatie is waarschijnlijk alleen Shanghai een probleem. Zij kunnen geen 36 auto's kwijt. "Het wordt een uitdaging in Shanghai, maar we hebben al gezegd tegen de GTE-Am teams dat we blij zijn om negen auto's te accepteren, maar dat zepitboxen moet delen in Shanghai", aldus Neveu. "Het is in het belang van de paddock om een oplossing te vinden."

Volgens Neveu is er ook de mogelijkheid om extra inschrijvingen voor Spa te accepteren, zoals dat in voorgaande jaren ook het geval was. "Er zijn 1 of 2 team die voor Le Mans willen komen, en we werken daar al aan", aldus de WEC-directeur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS