Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Het nieuwe GTE-raspaardje van Aston Martin staat klaar om onthuld te worden

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 november 2017 15:30 • Print artikel

Aston Martin staat op het punt om haar nieuwe bolide voor het FIA World Endurance Championship te onthullen. De Vantage GTE is ontwikkeld door haar partner Prodrive voor het superseizoen 2018/2019, en wordt naar verwachting tegelijkertijd met de straatversie van de auto in Londen onthuld. De uitnodiging voor het evenement laat twee auto’s zien die afgedekt zijn onder een laken.


Het Britse merk maakte er al geen geheim van dat de huidige Vantage GTE, welke uit 2008 stamt, vervangen gaat worden in het aankomende seizoen. Toch laat Aston Martin nog weinig los over de nieuwe bolide, waarmee de klasseoverwinning van de 24 uur van Le Mans verdedigt moet gaan worden. De auto gaat naar verwachting een 4 liter V8 Mercedes-krachtbron krijgen, die ook is geplaatst in de Aston Martin DB11.

De raceauto wordt sinds de zomer al onderworpen aan een intensief ontwikkelingsprogramma voor het aankomende FIA WEC-seizoen. De bolide voldoet aan de regels die per 2016 zijn geďntroduceerd, waarbij meer vrijheid is ontstaan om de auto’s te balanceren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS